utorok 19. júla 2011

Šírava (day two - pokračovanie)

Ráno na druhý deň ( moje ráno o 12) bolo na moje prekvapenie celkom v pohode, až som mal pocit, akoby som nevypil nejaký ten liter alkoholu. Keďže moji spolužiaci sú velkí geografi a turisti a nestačilo im, že sú nejakých tých 400 m od šíravy, naplánovali skvelý výlet na Vinne. Peťo že vraj pozná cestu, tak ideme.. Tak sme aj išli. Malý zádrhel bol v tom, že Peťo tú cestu nepoznal až tak dobre, ako si myslel, resp. poznal ju asi takym štýlom ako ja poznam cestu do Sabinova. Po tom, ako nás navigovali „domáci“ na jednu z ciest, Peťo už zrazu vedel, že toto je tá správna cesta. Tak sme šlapali stále do kopca, až nás zastavila milá tetuška, že kam ideme. Samozrejme, že sme šli zle, tak sme sa museli vrátit. Ešteže sme mali takého super znalca Širavy so sebou, ktorý nás viedol. Tak sa podľa 20 minutovej prechadzky (podľa Peťa) stala túra do kopca cez les, ktorá trvala nejakú tú hodinku, možno aj dve...Po dosiahnutí vytúženého cieľa som si ja osobne ľahol na breh a mal na lehátku. Padlo ešte nejaké to pivko, zopár pohľadov na slečny a šlo sa naspäť, pretože hot night nás ešte len mala čakať.
A hot night to veru naozaj bola. Keď už Maroš zopakoval asi 156283 x, že ide dnes na striptíz a lesbo show, tak sme sa naozaj zdvihli a šli sme.. V podstate nasledovalo repete z predchádzajúcej noci, všade kolo nás milion modeliek, až mi bolo zas do plaču. Ten spomínaný striptíz a lesbo show ženy za veľa nestáli, také vyťahané chandže nemajú ani slečny v zakázaných filmoch v tv. Medzi tými všetkými striptízmi ( Maroš ich okomentoval, že jedna z dievčat mala 12, potom sa opravil že 15,, a pánsky striptíz mohol ísť kľudne robiť aj on, mimochodom tí chlapci co to tam robili vyzerali obaja ako rambovia, ale šak nevadí, maroš má tiež kvalitne vypracované bruško :D ) sme stretli ešte celkom zaujímavého cca. 16 ročného chlapca, ktorý došiel za nami sockami, čo sme tam boli vyvalení dakde na obrubníku vonku pred klubom, so slovami : čaute chalani, nemate nejakú trávu, ja som mal 3 gramy, ale dal som ich ocovi a ten ich stratil.. Akože s Peťom sme nechápali, že čo ten chlapec vraví, že tato mu stratil trávu, Maroš ten nechápal ani kde je, ale keď zrazu mladý zakričal, že aha tam je moj oco ( ten v tom momente ocikaval tujky ), už nám začalo svitať pomaly, ako môže oco so synom spolu fajčit trávku. Samozrejme, mladý doviedol oca predstavit, ten nenechal nič dlžný svojmu vzhľadu (potetovaný všade, ešte aj na vyholenej hlave ) a milo nás pozdravil slovami ako skur.ení zdochliaci atd. Za chvíľku došla aj stará mama a to vám poviem Martinka z Turca môže ísť rovno dopč, táto to tam vonku roztočila iným štýlom. Mladý ju chcel trošku ukľudniť slovami že : SADNI ! .. ona na to a čo som ja nejaky pes ?? ani suka nie som ! :D .. Opäť takou pomyselnou čerešničkou na torte bola mladka, starkej dcéra a frajerka nášho potetovaného tatu. Tá vyšla z klubu s nejakým napichaným chlapcom, čo si myslel, že bude fajná trtkačka, ale teta hneď jak zbadala svojho milovaného frajera, sa na ňho vrhla a spolu sa prekotili cez lavičku do tých okrasných tujek, z ktorých jedna to neprežila.. A tak celkom sme sa dobre pobavili na týchto indivíduách. Mne osobne sa ešte pačil aj tato s napichanými piatimi cigaretmi v hube, vyzeralo to dosť štýlovo :D ..
Pochod naspäť na chatu priniesol len dve zaujímavé situácie. Prvou z nich bol ležiaci „Miro“ pred bránou nejakého domu. Keď som na ňho zasvietil, naštastie sa ukázalo, že to Miro nie je, tak som ho aspoň pekne odfotil a šlo sa dalej. O chvíľku sme zas narazili na nejaký zamilovaný párik a Maroš s Paľom zas raz pokazili (ale verím že len na chvíľku) nejakému chlapcovi radosť, keď s nimi potrebovali dačo súrne prediskutovať..
Na chate už bolo tichunko, ale samozrejme len dovtedy, dokedy nedošiel Maroš a nezapol na celú Šíravu na plné gule hudbu. Unavení chlapci, čo s nami neboli na hot night boli veľmi spokojní a povedali Marošovi, aký je dobrý chlapec. Ten na znak priateľstva hudbu stíšil, už hrala len na taký kilometer kolo chaty.. Aaale tak nejak sme si ľahli, maroš dakde vonku na stoličke zaspal a bolo nám všetkým dobre...
Tretí deň už bol len umieračik, zbalenie sa, cesta domov a roniace slzy za malým kúskom raja na zemi.

P.S. Moje roz.ebané momentálne mokvajúce koleno som v príbehu nespomenul, pretože neviem, kde v tom slede udalostí by som ho mal zaradiť (nevedno prečo :D ). Viem len, že sme s Mirom leteli voľným pádom a bolo to super.
Celkové zhodnotenie chaty jednoznačne na jednotku s hviezdičkou, moj absolvovaný prvý ročník GTK stál naozaj za to a preto chlapci veľká vďaka za všetko, CMUK

Šírava (day one)

Leto v znamení hesla : Leto 2011 mienim sa mať dobre, zatiaľ šlape nad očakávania. Ďalšia po piči chata za mnou, ale táto bola riadne kvalitná.. Prvý raz som mal zavítať na východnú Európu dlhšie ako len na 2-3 hoďky. Tomuto vyletu na 3 dlhé dni predchadzala svedomitá príprava /klasicky/, čiže zbalenie si ponožiek, zopar okakanych boxeriek o 2 ráno v den odchodu, 4 hodinovy spanok, skoré ranné prebúdzanie s úsmevom na tvári a v žiline este narýchlo kúpena flaška 40 % malinovky.. Ale tak poznám sa, poznáte ma aj vy, takto to bolo vždy a tak to aj vždy bude ..
Aby sme prešli k hlavnemu bodu programu, cesta vo vlaku sa naozaj vydarila, sedmička nikolka padla a chlapci v košiciach vystúpili takí veselí a rozradostnení, že Palo hned ako spolahlivý vodca preskákal všetky kolajnice a Miro s Romanom pekne za ním aby sa náhodou nestratili.. To že presne tam, kde vyšli na perón, už čakali usmiatí pani policajti s vytiahnutými bločkami, je hádam všetkým jasne :D Nevadí, že Peto kričal : „Mirooo nechoood“, mával rukami ako na prvého mája.To zjavne nezabralo, veď predsa Palo sa rozbehol tak sa rozbehneme aj my.. Samozrejme ja prvé, čo som zbadal, keď som vystúpil z vlaku bolo, ako sa už pomaly chlapci blížili podporiť finančne náš policajný zbor, tak som sa s krogim na tom náležite trošku smial, ale mám taký pocit, že on by tam utekal tiež za nimi, kebyže mu nepoviem :D Mojmu vystúpeniu z vagóna predchádzalo ešte ubezpecenie od chalanov, že mi všetko zatial zobrali, kým som sa bol vycikať. Nedalo mi to, tak som pre istotu este nazrel do kupečka a prve co som zbadal, bol moj vankúšik v strede na dlážke, ale hlavne že mi všetko zobrali..
Cesta do Michaloviec prebiehala v podobnom duchu, všetci sme boli triezvi, dôkazom toho je aj jedna momentka, na ktorej sú zachytení chalani ako ležia naskladaní na sebe.. Zopár veci sme este pokúpili, Peto skoro chytnul na face od nejakého kulturistu, ktorému sa nepáčilo, že mu stojí pred obchodom, a pomaly sme sa presunuli busom na moju ľúbeznú šíravu. Myslím si, že čo sme robili až do večera, je každému jasné.. Na večer došla aj ženská spoločnosť ... (dokončenie vety ktora tu bola možno najdete v inom filme lebo plačko sa rozplakal...) Keďže sme boli ešte stále všetci triezvi, tak sme sa vybrali do spoločnosti na pivo. Do takzvanej uličky smrti. Neviem síce doteraz, prečo sa to volá ulička smrti, ale tolko pekných žien čo tam bolo, som na jednom mieste ešte v zivote nevidel.. Tam majú podľa mna škarede ženy asi zákaz chodiť alebo čo, inak si to neviem vysvetlit :D A to ze som mal v sebe 20 promile, nezohravalo v tomto prípade žiadnu rolu..Aaale tak sme trošku ešte popili, daktorí pospali na stole, zahrali nam cigani a mohli sme spokojne isť naspät na chatu.. Po ceste som ešte zobral asi všetky jarky plné blata a vody /a bohvie ešte čo všetko tam plávalo/, ale nevadí, hlavne že sme našli chatu, aj ked Palo este dobrých 10 minút kričal dakde z diaľky, zatiaľ čo my sme boli už na chate, že sa máme vrátiť, že ideme zle.. V tom čase už traja chlapci sladko na chate spinkali a babám sa už naša spoločnosť asi evidentne začala zunovať, takže sa nadránom zobrali domov. Naozaj krásny klinec nielen večera, ale aj celého dna, takú pomyselnú čerešničku na torte, dal Palo, ktorý ešte pozdravil baby pred ochodom slovami : chodte do piceeeee ( na čo este nereagovali ), ale keď zrejme Marošovej segre vynadal že, je piča skurvena, tak to už bolo na ne moc :D a nielen na ne, ale aj na mňa s romanom. Tak ako mňa v tom momente dusilo od smiechu, ma už dávno nie.. Tak baby ešte aj nám dvom povedali, naštastie miernou formou, čo si o nás myslia a odišli. Maroš nadrbaný nechápal čo sa deje, ani ze jeho segra odchádza, ani že sa Palo tak s nou pekne rozlúčil, ani nič :D Ale naozaj pekný koniec večera, mohlo sa isť spokojne spinkať. Medzitým sme este Pala uložili na 3 x do postele (kedze vzdy vyliezol von nejako po stvornožky resp odrazom od stien) a rovnako tak Maroša, ktorého som našiel za chatou vyvaleného na tráve.. Prvý deň skončil, druhý nás však ešte len čakal..