nedeľa 21. septembra 2008

Skola zacina

A tak som tu. V Bratislave. Na intraku. Niekto by si mozno myslel ze v Mlynskej doline ale omyl vazení pribuzni a znami. Mlynska sa nekona. Oficialne z dovodu nedostatocnych studijnych vysledkov. Pche. Keby sa tí co tie kriteria vymyslali ucili noc pred skuskou tak by mali seci Fx zo setkeho. Tak nech si trosku vstupia do svedomia a nech uznaju ze ma jednoducho osrali a mali by to teraz nejako vykompenzovať. No ale zatal kym im to dojde sa moje prechodne bydlisko zmenilo na Zahorsku Bystricu. Pre laika snad len tolko ze okrajova cast Bratislavy nie Banskej Bystrice. A ked tym myslim okrajova, tomu ku.va verte ze je okrajova :) . Aby som bol konkretnejsi, moj intrak ( zatial stale pouzivam tento vyraz pre budovu v ktorej sa prave nachadzam ) sa nachadza v takej riti nenormalnej ze prosim pekne skorej otočim KNM Zilina tam a spat jak sa ztadeto dostanem do civilizacie. Aby som bol konkretnejsi intrak je len 30 minut pesi od zastavky v zahorskej bystrici z ktorej to aspon do okrajovej casti civilizacie trva busom 20 minutiek. Nieze by som nemal rad prechadzky ale tak zase setkeho dobreho vela škodí. Ked som sa tu vcera trepal s tou taskou ktoru som ledva niesol tak som si myslel ze nastala moja sudna hodina. Ale prezil som . Neverim tomu ale je to tak. A dostavame sa k intraku. No. Ehm. Intraku. Ono to kedysi byval intrak. Teraz to sluzi tak asik ako ubytovna pre robošov pre takych stroskotanych studentov jak som ja tu je vyclenene len jedno poschodie. Inac za den som tu okrem seba este ziadneho nevidel. Zato cokoladovych je tu dosť. Ale sak nebudme rastisti aj oni maju pravo na pekne byvanie. Opisovat staru tetusku co sedi dole na vratnici sa mi moc nechce spomenem len tolko ze sa mi postazovala na setko a setkych aku ma ona tazku robotu ( sedí na gauči ), preco nespravia z tej budovy vysokoskolsky intrak ked inde su neni volne miesta atd atd. Nenormalne ma to zaujimalo . Tak som sa snazil v ramci moznosti a slusnosti rychlo rozluciť . Este sa ma spytala ci mam obliecky a plachtu na postel lebo ona nemala pri sebe ziadne a to by znamenalo zeby musela vyjst o jedno poschodie vyssie a dat mi ich. Taka svina som predsa neni aby som jej toto spravil. Povedal som ze snad hej ze mozno mi mama zabalila.
Samozrejme ked som sa vybaloval zistil som ze mama mi ich nezabalila. Este ze ked som byval na sturaku som ich tam mal tolko z domu ze som si ich mohol menit kazdy tyzden. Ale najme ze mi zabalila mast proti prechladnutiu a selijake lieky a vitaminy. Pfffff. Co uz no myslim ze uz som spal aj v horsich podmienkach :) . Jak som to tu tak čekoval zistil som ze okrem pavukov ( ktori si urobili pavucinky v kazdom druhom kute tu fakt neni zivej duše. Cize cely vikend som na bunke pre 5 tich sam.. Mozem spat na 5 tich posteliach bo vedlajsia izba je odomknuta. To asik preto jak by som nahodou mal malo miesta vo svojej izbe. Pri pohlade na WC som zistil ze tento hajzel uz dlho nebol splachnuty kedze bol totalne suchy, nikde zadnej vody. S obavou a malou dušičkou ci je WC funkce som zatahol za lanko a waaau. Ono to fakt splachlo. Jaake dobre zeee ? Ale inac izba je v pohode ete vacsia jak na sturaku len nevem ako tak kukam na ten radiatorci bude niekedy aj hriať :). Inac nudim sa tu jak pes nfs carbon som presiel uz dneska na obed ( aby sme boli v obraze odvtedy co som tu dosiel som hral asik do 3 rana a ked som sa zobudil tak som pokracoval ). Tak som sa vybral do Mlynskej ze aspon na net pojdem. Dotrepem sa tam po hodine cesty a vidim oznam vycapeny na dverach. Zmena otvaracich hodin sobotu a nedelu zatvorene. A znicoho nic sa zrazu nerozprsalo nijeeeeeeeeeeeee. Samozrejme velmi som sa potesil. Tak som si kupil pekne listocek a sadol som na bus. V nom mi skrsla v hlave super myslienka aby som si siel pokupit nejake to zradlo aspon zabijem cas. Tak teraz popri pisani uz chalujem . Este taka jedna pikoska ked som dosiel na intrak vliezol som do sprchy , sprchujem sa sprchujem, pekne si umyvam vlasky mojim vonavuckym Gliss kurom ked tu zrazu nadstavec co je na sprchovacej hadici mi ostal v ruke a ta hadica pod plnym prudom vody sa zacala mätat ako zmyslov zbavena po celej akoze kupelke. Wow to bola show. Kym mi doslo ze ju len tak lahko nechytim a najlepsie bude pootocit kohutikom a vypnut tak vodu, celkom slusne som vytopil kupelku. Ale co sak sranda musi byt nie ?

Tazke zamyslenie

No zase raz po sto rokoch som si na teba spomenul dennicek moj( teraz uz skor mesacnicek ale to je jedno za to sa nevraždí ). Dni stale letia a letia a letia a letia a letia.. Mh chcel by som podotknuť ze som sa nezasekol ako si urcite 99,9 percent z vas pomyslelo z mojich letiacich dní. Sa nesmejte a vazne si zoberte ze to fakt ze letí . Shit . Omg . Lol. Ze druhak na vyške. Fakt sa mi to zda akoby som len vcera tahal kacera po dvore a lopatkami staval cesticky pre auta na nasom pieskovisku . Len tak mimochodom ked som tie cesticky setky postavil s autickami som uz po nich nechodil bo sa mi uz nechcelo. No proste bavilo ma robit taku tu predpripravnu fazu pred hranim s autickami.. Ale co som cel je to ze mne sa nece byt starym curakom co uz mimochodom aj som. Sak pred mesiacom som mal 20 :((((( Sa uz mozem rovno obesiť sak uz som stary chren. Mladost v riti uz na mna caka len staroba. Zachvilku budem chodit na futbal a hokej o palicke p.cujuci jak chora vrana jako seci tí dedovia na ktorych sa teraz vzdy smejem ked sa do toho riadne obujú. Nevem ci som za tych 20 rokov stihol spravit njeco zaujimaveho mne sa skor zda ze som nestihol spravit nic. Hehehe teraz mi dosiel na um moj byvaly spoluziak mato a jeho hodinove prejavy a zamyslania sa po par slukoch travy o zmysle zivota , o tom ze on je na svete preto aby spravil deti a vychovaval ich a oni aby potom vychovavali svoje deti. Samozrejme ked sme boli vzdycky dokureni vsetci sme ho pocuvali pri tychto jeho seansach :). Vzdycky som mu prikyvol aj ked po minute som ho uz nepocuval a zamyslal som sa nad inymi urcite rovnako zaujimavymi vecami :). Ale co som to cel no ze ja neviem na co tu vlastne som. Za 20 rokov som este nestihol dojst na pointu svojho bytia. Zaujimave ze ? Som zvedavy kedy ma osvieti a pridem aj ja na koren svojho bytia na nasej planete Zem . Len dufam ze to nepride ked ma budu papať cerviky pod zemou . A chcel by som ak by sa dalo aby to v ramci mozností doslo co najskor bo citim ze uz mi roky pribudaju a neni to ako za mého mládi. Inac som zvedavy kolko ludi mi napise po uverejnení tohto clanku ci som kompletny alebo ci som si nieco nefetnul pri jeho pisaní:).